Pieni rapsa eilisestä

Eilinen päivä oli sen verran turpaanveto (paitsi ettei ollut, kaikki meni ihan jees, en vaan tykkää sairaaloista), että palkitsin itseni tilaamalla uuden (käytetyn) järkkärin. Ihan kuten kesällä hankittu fillarikin, ei mikään ammattilaisvehje, mutta kyllä sillä alkuun pääsee. Sitä odotellessa, paska kännykkäkuva ja tarinaa eilisestä:

IMG_20181002_095931.jpg

Eilen oli siis hurvittelupäivä huvipuistossa nimeltä OYS. Kelakortin vilautus ilmoittautumisautomaatille ja lapsi pääsi taas kaikkiin laitteisiin. Vähän hirvitti se puolen metrin ajanvarauslista, jonka automaatti sylkäisi ulos käyntinumeron kera. Ensimmäinen jännityksen paikka oli labrassa. Tietojärjestelmä nurin, ei voida ottaa näytteitä. Ollappa mukana lapsi, joka pelkää tai jännittää, olisi ollut pitkät minuutit odotella järjestelmän korjaamista. Me selvittiin hyvin, on Netflixsit ja muut ajantappajat kännyköissä. Siinä sitä sitten päivä pörrättiin ympäri sairaalaa, käytiin välillä pari tuntia kotona huilimassa ja unohdettiin taas lähtiessä ottaa mukaan ne keväällä tarvitut kyynärsauvat, jotka on olleet siis jo tovin päivystyksestä lainassa. Infotelevisiossa pyöri tiedote vapaaehtoisista sairaalaoppaista. Mietin siinä, että viimeisen kymmenen vuoden kokemuksella saattaisin olla siinä hommassa aika hyvä. Kokemustuntemusta on ainakin näistä: äitiyspoli, sydänpoli, päivystyspoli, gastropoli, foniatrian poli, silmäpoli, perinnöllisyyspoli, fysiatrian poli, allergia- ja keuhkopoli, röntgen, magneetti, ultra, kirra, teho, erinäiset lastenosastot, äidinmaitokeskus, uusimpana isotooppiosasto ja mitä näitä nyt on… Tai ehkä minusta ei olisi siihen opashommaan kuitenkaan, lapsi neuvoi, että mistä kohtaa pitää ajaa, että päästään parkkialueelta pois. Päätelkää siitä.

Edellisestä voi kuitenkin päätellä, että jonkinlainen lohko, onneksi kuitenkin suhteellisen pieni osa meidän arkea käsittää sairaalakäyntejä. Niistä voisi kertoa monta tarinaa, eräänkin, jossa terveysaseman lähetteellä mennään ”kuumeesta uupuneen ja voipuneen oloisen” kaksivuotiaan kanssa päivystykseen, jossa tämä uupunut ja voipunut kaatelee odotustilassa kaikki tuolit, nakkelee värikynät pitkin lattioita ja on koko ajan menossa johonkin suuntaan. Niin että siinä oli kyllä saattaja se uupuneempi osapuoli. Mutta ei näistä sen enempää. Paitsi sen verran, että huippuammattilaisia on kohdattu suuri määrä, niitä, joilla on ammattitaito ja sydän, samassa paketissa molemmat.

Se, mikä minut aina pysäyttää, on kahvila Neilikka. Ihmiset ja kohtalot siellä. Ajatus, että jos täältä lähdetään hyvien uutisten saattelemana, niin millä oikeudella? Toki järjellä ajateltuna, on tässä meilläkin ollut kaikenlaista, mutta sepä se onkin, kun on oltu myös siellä, missä kaikki pysähtyy. Kokenut sen epäoikeudenmukaisuuden, että maailma ikkunan takana jatkaa pyörimistään vaikka oma elämä on totaalisen seis.

Tuli etäinen muisto, että OYS:n kahvilasta on tullut kirjoitettua joskus aiemminkin. Löytyihän tuolta, arkistoista, tämä:

 

OYS

bee kakkosen kahvio

pitkänhuiskeat kandit

ja citymarketin kassoilta tutut

hoitajakokelaat

taksikuskien tupakkasormet

syksy syksyltä kellastuneemmat

Odotetaan syntymää

odotetaan kuolemaa

Lohtupulla

maksaa kaksi ja seitsemänkymmentä

 

Mutta joo. Jätän tämän nyt tähän ja lopetan lopputyön tekemisen välttelyn. Deadline on nimittäin jo ensi maanantaina ja joku on sen kanssa vielä aika vaiheessa, neljä sivua kymmenestä kirjoitettuna, öö.

Advertisement

Tietoja kahil77

Hei, kiva jos sua kiinnostaa, että mitä täältä löytyy. Täällä olen minä, oikein mihinkään kategoriaan sopimaton vähän sitä sun tätä oleva nuori nelikymppinen mutsi. Sitä joo kaikista eniten ehkä, äiti, jolle on annettu rakkauden hedelmiä neljä kappaletta. Kolme näistä tyypeistä hilluu enemmän tai vähemmän teini-ikäisinä edelleen tässä ahtaassa reilun sadan neliön kerrostalokämpässä, yksi päätti tänä syksynä täyden iän saavutettuaan hypätä vähän väljemmille vesille ja omaan asuntoonsa, en siitä moiti. Pyörii silti tämäkin tiiviisti arjessa mukana, jos ei muuten niin ajatuksissa on aina, ja pyykkikassin pudottaa säännöllisin väliajoin pesukoneen viereen ja lähtee taas jääkaapin kautta elelemään omaa elämäänsä omiin pieniin rivarineliöihinsä. Mutta minä, mitäs minä olen muuta? Hoitaja, entinen yrittäjä, nykyinen lähihoitajatyöntekijä, terveellisesti elää yrittävä lenkkeilijä, joka saattaa vähän nostella kahvakuulakin, jos siltä tuntuu, jos ei, niin sitten ei kuulat heilu. En laihduta, sillä tykkään mun pienestä pullataikinamahasta ja siitä että aviomiehellä, sitä kun olen myös, vaimo, on vähän jotain mitä halata. Vaikka en laihduta, pyrin pitämään painoni kurissa, siis kohtuullisissa lukemissa, eli liikuntaa ja terveellisiä järkipöperöitä täältä saattaa joskus löytää. Ja muuta? Ainakin luovan kirjoittamisen koulutusta on kertynyt, sanataideohjaustakin on tullut harjoitettua jonkin verran ja lokakuussa 2018 pitäisi olla kirjallisuusterapiaohjaajan paperit taskussa. Luen ja kirjoitan välillä paljon, toisinaan vähemmän. Sisusta en, enkä remontoi. Jos pankkitililtä löytyy vähän ylimääräistä, katselen hetken aikaa seiniä, joiden tapetit todellakin kaipaisivat päivitystä ja kylppäriä, jonka remonttia on suunniteltu viisi vuotta. Sitten kipaisen matkatoimiston sivuille ja varaan Alanyan matkan. Siellä on toinen koti, vaikkei siellä aivan sentään omaa asuntoa olekaan. Siellä olen kuitenkin kotonani, se on mun kesämaa. Lisäksi olen yhden, ei enää ihan pienen, erityispojan omaishoitaja. Palkka siitä hommasta on surkea, mutta rakkautta ja haleja saan viikossa yhtä paljon kuin joku toinen koko elämänsä aikana, joten päivääkään en vaihtaisi pois. Ei muuta kuin hyppää kyytiin, luvassa vauhtia ja vaarattomia tilanteita, kielioppivirheitä, laadultaan huonoja kuvia, itselleen nauramista ja ehkä välillä itkemistäkin, rauhallisia suvantohetkiä, tyyntä ja myrskyä. Mitäpä sitä kaunistelemaan, elämää. Live it love it.
Kategoria(t): Äitiys, Koti, Perhe, Runot, Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s